23 Haziran 2012 Cumartesi

Hibiskus ( Nar çiçeği ) Şerbeti

Evet arkadaşlar biraz önce bahsettiğimiz hibiskus bitkisinden yapılan şerbetin bir özelliği daha bulunur ki yaz aylarında kendisini bize sevdirecek. Bu özellik hibiskus şerbetinin serinletici özelliğidir. Tadı biraz mayhoş olsada serinletici özellği bulunduğunu belirtmeliyim. Mayhoş tada çözümüde yazının sonunda belirteceğim :)
Öncelikle gerekli malzemelerimiz
* 2 çay bardağı nar çiçeği kurusu
* 1 dal tarçın
* 4 adet karanfil
* 1 litre yani 5 su bardağı su
Yapılışı

Nar çiçeği kurusu tarçın ve karanfili bi tencereye döküyoruz ve üzerine bir litre(5 su bardağı) suyu ilave ediyoruz. Ki zaten nar çiçekleri suyu ilave edince hemen renklerini verecektir belirtmeliyim. Bunları bir taşım kaynatıyoruz. Daha sonra süzdüp soğumasını bekliyor ve içiyoruz.

Başlarda belirttiğim gibi tadı mayhoş fakat bu sorunun geleneksel bir çözüm yöntemi var. Osmanlı sarayında bu şerbet yapılında ikram edilmeden önce ( yani şerbet soğuduktan sonra ) arzu edildiği yani ne kadar tatlı olmasını istiyorsak o kadar bal ilave edilirmiş. Şerbeti kaynatırken dileyen arkadaşlarımız şeker katabilirler 4 şeker kaşığı kadar fakat ben daha doğal çözüm olan ikramdan önceki bal ilavesinden yana olduğumu belirtmeliyim. Her iki yöntemi denedik sonuçta :)

Ve sizden ricam sakın fazla nar çiçeği kurusu ilave etmeyin tadı hoş olmuyor :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder