Tabii önce malzemeler
* 6 parça tavuk göğüsü
* 2 adet yumurta
* Galeta unu
* sıvı yağ
Arkadaşlar yemeğin yapılışı çok basit ve kesinlikle herkes yapabilir.
Tavuk etini güzelce yıkayın ve süzülmesi için süzgece bırakın. Önlü arkalı una bulayarak biraz sallayın ve fazla unun dökülmesini sağlayın.Tamamen una bulanan ve suyu çekilen etinizi yumurtaya bulayın, biraz sallayarak fazla yumurtanın Daha sonra hazırladığınız galeta ununa bulayın buladığınız tavukların üzerine hafifçe vurarak galeta ununun ete iyice yapışmasını sağlayın. Tavaya sıvıyağı ya da tereyağını alıp iyice kızdırın. Tavukları önlü arkalı nar gibi kızarıncaya kadar pişirin. Servis tabağına alın istediğiniz garnitürler ile birlikte servis yapın.
Tabii hemen bu çalışmanın meyvesini de göstereyim size
Bu arada unutmadan afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder